vrijdag 1 april 2011

6e dag Van Memphis naar Texarkana milesstand 5871

 

Ben ik gisteren vergeten om iets leuks over de auto te vertellen. Nou…. genoeg nog te melden hoor. toen we gisteren in Graceland waren heb ik foto toegevoegd van internet radio van Elvis …. dat werd daar live opgenomen. In onze auto zie je dus op het scherm  de naam van de titel en de zanger en het jaartal waarin dat liedje is uitgegeven.Allemaal via syrius….. Zo leren we wat bij zeg……

Tja. en het kan niet alle dagen feest blijven dus vanochtend heb ik nog snel even de shirtjes gestreken

strijken!

die gisteren gewassen waren en vanochtend dus droog! mmmmmm lekker glad de koffer in. verder de koffer weer ingepakt Gaat nog niet vervelen. Tja en toen kreeg ik mailtje van de jongste zoon of we bij de ceremonie met de eenden in the Paebody hotel geweest zijn.Tja. we zijn in het hotel geweest en zagen allemaal knuffels en beeldjes enz van eendjes (en veel uitspraken van Elvis die daar vaste klant was),maar ik wist niks van die ceremonie. Maar ja,  even snel op google gekeken en na het lezen van het leuke verhaal over het ontstaan  van de ceremonie  besloten toch maar weer terug naar memphis te  rijden want ik wilde het toch wel zien….maaaaaaaaaaar, voor die tijd afgesproken om met de jongste kleinkinderen te skypen (die grote hoeven dat niet meer haha die gaan lekker weekje Rome met school….. en aaaaaaaaaaah Brandon  wilde naar oma en opa toe. , maar jullie zijn zo ver he…. ja schat heeeeeel ver.

oma toe Wat een pruillipje….

nog even met mama   hier pijn oma skypen met PR Br en Ch

Ik heb HIER PIJN OMA!!!!!!!!!!!! aah helemaal blauw, kusje erop…..en  als troost een foto voor Brandon van de auto van opa die TWEE!!!!!!!!!!!!uitlaten heeft.

2uitlaten

Maar om  kwart voor 10 zijn we uitgecheckt en omdat het eigenlijk nog te vroeg was voor de ceremonie met de eenden, zijn we even  als tijdverdrijf hoor ECHT WAAR!!!!!!!!!!!!  de macy’s in geweest. heeeeerlijk.

IMG_1686

Het befaamde Peabody Hotel in Memphis heeft een wel heel bijzondere attractie binnen haar muren. Elke ochtend om klokslag elf uur waggelen vier eenden – 3 vrouwtjes en een mannetje, onder begeleiding van de Royal Duckmaster – vanuit hun Royal Duck Palace op het dak richting de gouden lift.Na een tromgeroffel en  hardop aftellen van 10 naar 0  opent de liftdeur zich, dan begeven de huiseenden zich over een speciaal voor hen uitgerolde rode loper naar de fontein.

de loper ligt uit

daar zijn ze dan

IMG_1708

Ik stond ook om 11uur bij de rode loper waar al tientallen kindertjes op de grond zaten en ouders en opa’s en oma’s met camera in de hand klaarstonden. het is voorbij voor je er erg in hebt maar LEUK!!!!!!!!!!!!!

s Middags om vijf uur precies herhaalt het ritueel zich op omgekeerde wijze. Deze traditie wordt al 76 jaar in stand gehouden, en is naar verluidt het gevolg van een grap van de toenmalige manager van het hotel. Wij  hebben alleen om 11uur gekeken , schattig hoor, maar binnen 5 tellen waren ze van de lift in de fontein…..bovenop de fontein staat zo’n  prachtig boeket bloemen. Wat zal de bloemist dat een genot vinden om steeds te mogen opmaken….

bloemen boven fontein

Toen tijd om de rit naar Teaxarkana  aan te vangen. Eerst even bij een bready  ready geweest. Een supermooie luxe bakkerij met gelegenheid om soep ,belegde broodjes enzenz te eten. Het stokbrood kwam zo uit de oven dus te HEET  om vast te houden. mmmmmmmmmmm smullen dus..Het weer is ook erg lekker. blauwe lucht en steeds warmer naarmate  we Texarkana bereiken. Onderweg 2x gestopt voor  ICEBREAK!!!!!!!!!! en te tanken, dat gaat ook maar door. De prijs is overal hetzelfde.  3.49dollar…. dat is weleens veel lager geweest.Ook zagen we nog een prachtige border met hollandse tulpen aaach moest dus op de foto

de hollandse tulpjes

en we reden over  de Mississippi

de missisippie ………..

Om half 6 dachten we er te zijn,maar er zijn 2 La Quinta hotels hier, allebei aan een kant van de rijksweg en wij stonden dus eerst bij de verkeerde. Nu  zijn we BINNEN!!!!,naast ons hotel is een Hooter!!!!!!!!!!! een Mac    en een Burger king,  geen idee wat het zal worden vanavond. haha

Robert-Jan dacht dat dit hotel niks zou zijn (prijs is niks!!!!!!!!!!!!!! 39dollar incl ontbijt!!!),maar het valt dus weer 100procent mee. Alles erop en  eraan, alleen geen ijskastje.

la quinta,met ontbijt

IMG_1715

Het boek dat ik aan het lezen ben is ook erg leuk!!!!!  Sauna geheimen van Fay Weldon, kent iemand het???Dus daar ga ik ook weer vanavond verder van genieten… Morgen naar Dallas. daaaaag leuk hoor al die reacties. Liefs  van (O)ma Agnes

8 opmerkingen:

Teleton zei

De benzine is nog voordelig bij jullie, daar krijg je het in Florida niet meer voor. Lekker hotel weer, zeg en ook nog eens voor weinag! Goeie reis verder....

MattRob zei

Wat een pruillip !! Haha !!

En ik dacht niet dat hotel niks zou zijn, alleen wel ander niveau dan voorgaande dagen ! Ik boek natuurlijk wel wat moois voor jullie ;-) !

Sonja zei

Fay Weldon, haar tijd ver vooruit, geweldige schrijfster, life and love of a she-devil, die heb je vastgelezen.
Heerlijke dag weer.

thea zei

Leuk verhaal( van die eenden), heb ik wel eens op tv gezien. Liep er niet zo'n liveier mee om ze te begeleiden? Voortaan eendjes btje dichterbij fotograferen, dan zijn ze op de foto te zien. (tip van een fotografe die kapsones heeft|!!)
Dag lieffies

Caroline zei

Heerlijk om te lezen Agnes, heerlijk om even mee te mogen genieten en erbij weg te dromen...Heette 1 van die eendjes toevallig Donald? hihi, dat moest ik vragen van Ravi! En leuk om te lezen dat je je breiwerk hebt meegenomen! Veel liefs, je nichtje XXX

Jesse zei

Super alle foto's gisteren te zien van graceland. Lijkt me een echte belevenis om daar te kunnen kijken. Vandaag een lekker dagje "on the road", ook altijd heerlijk en veel te zien.
Veel plezier verder!
Groet, Ingrid

Teleton zei

Hee, zondagsrust bij Agnes en Ruud? We misten de vrolijke avonturen uit het midden van het land. Er is toch geen blog-uitlaat verstopt, hoop ik?

Nancy. zei

Jullie genieten in elk geval volop. Wat een leuk verhaal van die eenden, echt lachen!!

Geniet van het zonnetje, wij wachten braaf af wat de week ons brengt!

Groetjes Nancy