donderdag 31 maart 2011

5e dag IN Memphis miles stand 5815

Ik hoop dat het aan het internet hier in het hotel ligt, dat ik de weblog niet kan publiceren. Nu heb ik het gekopieerd en geplakt en heeft Robert-Jan het geplaatst, maar helaas zonder de foto’s. We zijn hier 2 nachten, dus GEDULD; voor je de foto’s ziet (staan er inmiddels op bij Dag 4). Maar wij laten ons daar niet door beïnvloeden. Ik blijf schrijven en fotograferen en genieten!!!

We gaan steeds een beetje langer doorslapen. Vanochtend tot 7uur en kwart over 7 ging zowaar de WEKKER af; snel uitgezet, want die willen we 4 weken niet horen. In dit hotel zit er geen ontbijt bij, maar Walmart is vlakbij dus dat gaan we straks eerst even doen. Maar voorlopig is alleen een kopje koffie genoeg. Even een wasje gedaan, kan dat lekker vandaag en vannacht nog drogen.

Eerst het goede bericht……DE ZON SCHIJNT, jaja eerste keer deze vakantie.
En op de Skype met 2 vriendinnen zitten bijkletsen, helaas niet met Brandon en Chelsey, maar zij waren niet thuis, dus morgen dan maar. We realiseerden ons ook ineens dat we pas over 4 weken thuis zijn…. Wat zien we ze lang niet…….

Dit was echt een dag dat in de top 5 belandt aan het eind van de vakantie. GEWELDIG was het, we zijn er vol van. Om 10uur dus pas op weg naar Graceland, nou dat viel nog even tegen voor we er waren, want Ruud had tomtom naar Elvis blvd laten gaan, maar MEMPHIS als stad aangegeven, mooi niet…. Je moest dus GRACELAND aangeven. Dus om half 12 waren we bij visiter centrum om de weg te vragen en ja hoor. 1miles rechtdoor is het…. SMILESMILE en wij hebben tickets met korting daar gekocht… 1dollar korting pp, maar toch ook nog seniorenkorting. Hij gaf ons ook de tip, om niet bij Graceland parking te parkeren, dat is 10dollar, maar…. net 1 afslag daarvoor. Bij het Heartbreak Hotel… Bij het bord Graceland crossing en daarnaast een bord met Harvey Davidson, en inderdaad geen parkeerkosten. Lachen he. Maar je rijdt er wel snel voorbij, dus we hebben langzaam gereden en het gevonden.

IMG_1643


Je kon uit 3 soorten tours kiezen, van alleen het huis, dan platina tickets tour met VIP. Wij hebben de middelste gekozen. 35dollar pp, hebben dus alles kunnen zien, alleen maar 1x en niet dat je dus de hele dag overal wel 10x in kan. Dat was met de VIP; 1x is genoeg vonden we. Superfijn vonden we het dat je dus in het NEDERLANDS de tour op koptelefoon meekreeg. Heerlijk.

De tickets van de VVV moest je omruilen voor de tickets van Graceland. Daar zitten 6 recuutjes aan en als je daar naar binnen wil scheuren ze die eraf. Eerst ga je met shuttlebusje naar de overkant van de weg waar het huis ligt. Alles OVER georganiseerd, zoals je van Amerikanen gewend bent. Binnen zet je je audio aan en alles wijst zich vanzelf.

IMG_1646

De prachtige kamer met bekende lange witte bank en de vleugel en glas in lood ramen met pauwen. PRACHTIG!!!!!!!!!!!

IMG_1647

De slaapkamer, zou zo nog in menig huis kunnen staan.

Eetkamer met lange tafel

IMG_1648

De keuken

IMG_1649

wat modern al voor die tijd zeg, en groot maar ze zeiden erbij dat er 24uur mensen op waren en altijd iemand in de keuken was om iets te eten te maken.

Een jungle kamer met overal vloerbedekking, ook op het plafon.

IMG_1650

Zitkamer
IMG_1651 met 3 tv’s die waren trouwens in alle kamers te zien.

De biljartkamer met veel papier en viltjes,

IMG_1652

heel bijzonder

Het kantoor waar alle post ontvangen werd enz.

Ook een manquette van het geboortehuis van Elvis in Tupelo, waar we gisteren waren.
IMG_1655

Het grasveld waar de paarden van Elvis liepen en toen…
IMG_1656

Nou ik begreep zelfs een beetje dat mensen daar met tranen liepen, nee nee WIJ NIET, maar als Elvis dat gezien heeft, wat moet er dan in hem zijn omgegaan. Niet te geloven allemaal. Honderden gouden platen van grond tot plafond, kleding die hij gedragen heeft…. Je kon naar films van hem kijken, of optredens,gewoon te gek allemaal. Dan is dag eigenlijk nog te kort. Ook van zijn vrouw en dochtertje kleding en foto’s en speelgoed.
IMG_1663

IMG_1661

IMG_1657

Tenslotte kwam je buiten via de sportzaal bij zijn graf. Aaaaaaah aaaaaah, de plastic bloemen zijn walgelijk, maar het kleurt wel…..Gelukkig stond er mooi echt bloemstuk en BOSSJE TULPEN. Ook een foto van hem op standaard van Nederland en België. Hij ligt daar met zijn vader ,moeder en zijn oma, die hem overleefd heeft. Wat moet dat erg geweest zijn voor haar.

IMG_1665

IMG_1666

IMG_1667

Vervolgens lever je de audio apparatuur weer in en ga je met de shuttlebus weer terug. Daar kan je de overige 5 attracties bekijken.

Al zijn auto’s, ook de bekende ROZE!!!!!!!!!!!
IMG_1675

en Rolls, Ferrari, Harley, Mercedes, enz enz
IMG_1674

Renslotte kom je overal in een souvenirwinkeltje uit en ja we hebben ook wat gekocht; sleutelhanger en kaarten!!!!!!!! en even lekker zitten lunchen. En daar stond een jukebox, uiteraard met ALLEEN ELVIS platen en Ruud nostalgisch als hij kan zijn… gooide er 25dollarcent in en even staan dansen op de muziek van Elvis. ROMANTISCH!!!!!!!!!! te zwijmelen

IMG_1670

IMG_1671

Toen naar de vliegtuigen, jaja hij had er 2, geweest. Je kan in allebei. Wat een luxe!! Tot en met een gewone slaapkamer met schemerlampje en al zat er in, en een eetkamer en een zitkamer. Leuk hoor.

IMG_1678

IMG_1680

Toen zag Ruud ineens de INTERNET radio omroep, daar luisteren we heel veel naar als we rijden. En wordt daar dus echt uitgezonden.

IMG_1681

Tenslotte nog wat musea van Elvis en dan is het wel genoeg. Een dag met goud randje, erg leuk om te zien en er geweest te zijn.

Toen maar even terug in de reality-. SHOPPEN bij Macy’s waar we langsreden. En veel gekker moet het niet worden…; zagen we op de deur een bord met verboden voor pistolen……….

IMG_1682

We zijn verder naar down town gereden en even langs de Mississippi gereden,

IMG_1683

IMG_1684

Ook de mooie brug gezien.

IMG_1687

Daarna naar de TGI om lekker te eten, Ruud de spare ribs weer en ik de Jack Daniels iron steak. mmmmmmmmmmmmm. Ook via het prachtige hotel THE PEABODY gelopen en met het bekende trolley treintje

IMG_1688

een rondrit over de Mainstreet en de Riverside drive gemaakt waar je 1 dollar in app. moet doen voor 2 seniorenpersonen, is de moeite he haha

IMG_1692
En om half 8 zijn we naar ons hotel weer gereden. VOL indrukken van deze geweldige dag. Als het zo nog 4 weken moet doorgaan……. ..

DIT IS VAKANTIE OP ZIJN TOP….

Nu lekker met glaasje port op de laptop alles van me afschrijven en foto’s toevoegen en maar hopen dat het geplaatst kan worden, anders morgen. Liefs voor allemaal.

4 opmerkingen:

Anita zei

Hallo Agnes,
wij zijn in 2009 met de kinderen ook in Graceland geweest en waren echt onder de indruk. De foto's zijn heel herkenbaar.
Wat een leuk verslag weer, fijn dat het zonnetje tevoorschijn is gekomen.
Groetjes
Anita

De Somertjes zei

Hoi ,Wat ontzettend leuk om die foto's te zien van Graceland,echt indrukwekkend..

Lijkt mij ook leuk om dat een keer te doen.
Wie weet ooit nog eens,als wij jullie leeftijd hebben en ook lekker minstens 4 weken weg kunnen;)
Nou geniet maar weer flink verder!!
Groetjes,Marjolein

Sonja zei

Oh wat heb ik genoten van dit verslag en de foto's, heerlijk alle herinneringen kwamen weer terug, die vliegtuigen de Lisa Marie. In de tijd dat wij Graceland bezochten waren digitale camera's jammer genoeg nog geen gemeengoed.

thea zei

Mooi hoor! Ik geniet met jullie mee....
Hier alles goed. Ada en Rob zitten op dit moment bij mama op de port, om hun maandelijkse envelopje af te leveren...
Kussie