woensdag 13 april 2011

17e dag Op weg naar Flagstaf miles stand 7875

 

Nou ik heb me toch veel te verhalen…. KOMTIE!!!!!!!!!!!!!

Vanochtend 7uur  uit bed en jippie met  Patrick en de kids zitten skypen en de vriendinnen. dus beetje later dan de planning naar het ontbijt. Weer een andere kok en ja hoor, weer stomverbaasd kijken dat ik omelet naturel wil, ooooh just cheese, noooooooo even no cheese (Engels gaat al beter he).Maar truc weer gelukt , met de bacon erbij was het weer om te smullen. Ruud had tijdens mijn geskyp al veel ingepakt  dus om kwart over 9 reden we weg.

Op naar Flagstaf. Laten we nou toch na half uurtje langs ANTHEM komen, jaja goed zo de OUTLETS!!!!!!!!!!!!!! TE VROEG!!!!!!!!!!!!!! winkels gaan pas 10 uur open en wij waren er om 10 voor 10.. ok ok… Heeeerlijk op een bankje in de zon gezeten,HIE R was het nog lekker en in Grand Canyon zou het slecht zijn volgens de berichten…

                               IMG_1997

De verleiding was dus te groot .om door te rijden en ja hoor. RUUD weer overhemd  EN trui bij Tommy gekocht,ik nog steeds niets, maar ooooooooh wacht maar wacht maar he….. en waar ik me altijd ook zo over verbaas is de verschrikkelijke mooie restrooms van die outlets, nee., ik val jullie niet lastig met het wc bordje maar kijk eens naar de prachtige ruimte  naast de toiletten (wc’s staat zo gewoon he)  al moet je niet, dan ga je toch.!!!IMG_1950

Het is ong. 2uur rijden naar Flagstaf en dan nog 5 kwartier RUIM! naar de grand Canyon.  Onderweg genoten van de prachtige weg, een van de mooiste denk ik op onze reis. Ik heb echt keuze gemaakt uit veel foto’s  die ik gemaakt heb.

IMG_1952 IMG_1954

Tja……….. snik snik. toen was batterij leeg en de reserve/…. OOK, geen idee hoe dat kan,maar dus besloten we om eerst naar het hotel te gaan. daar koffers te doorzoeken naar de oplader en dan pas naar Grand Canyon te gaan. Je snapt natuurlijk dat er juist nu heeeeeel leuke dingen kwamen om te fotograferen…. De eerste sneeuw die we zagen…….de bordjes met  BUCKLE UP. Jaja in Nederland moet je altijd de veiligheidsriemen aan, maar hier in Amerika zeker niet, want op sommige plekken zag je dus die borden.  Om 2uur waren we in het Hotel. jeeeeeeeeetje wat mooi.Alles in de Louis de 14e stijl, zelfs een kroonluchter in de kamer boven het tafeltje  Wat  een leuke sfeer.  Ook de balie geweldig met heel grote open haard en bloemen en AREND!!!!!!!!opgezet. Ik beperk me even tot de kamer.

IMG_1990 IMG_1994

Badkamer en bad en wc dus aan de andere kant van de wastafel. er zit ook ijskastje in de badkamer en door de deur zie je nog een wastafel met  kraan en wasbak,dus  s morgen geen ruzie wie als eerste bij de wasbak of spiegel mag zijn (hebben we toch niet hoor) .

 IMG_1991          IMG_1995

Nou…. is het een plaatje!!!!!!!!!!!!!!!,en weer kiezen of we rechts of links gaan slapen haha wat een luxe probleem he. En onder de prachtige!!!!!!!!!!!!!!! kroonluchter staan dus mijn tulpjes  nog te staan, die hebben in de auto veel te lijden van de hitte, maar ze leven nog.Het  is hier ook geen sleutelcard maar nog ouderwetse sleutels, nou ja wel bijzondere want je ziet ook een groen lampje branden als je de sleutel in het slot steekt, ,maar toch… echte sleutels.

Nog even met Robert-Jan gesproken, WEER getankt, wordt langzaam aan steeds duurder, nu al $ 3.79 ,maar dollar staat goed, dus geen probleem(anders ook niet).

Dus na 10min in hotel snel met de oplader naar de auto en ja hoor, alle lampjes branden dus  batterij kan nu ruim 5 kwartier opladen voor we in de Grand Canyon zijn, moet genoeg zijn.

De sneeuw werd steeds meer, maar de voorspelling van slecht weer, mistig bewolkt enz, nou. MOOI NIET.EEN STRAK BLAUWE LUCHT en ong 16 graden. wel truitje aan maar geen dikke winterjas. heerlijk dus. Om half 3 waren we bij de grand Canyon. ohoh het blijft  thuiskomen en toch ook weer verbazen, zelfs nu we ieder jaar terugkomen.  Ook nu  weer een deel van de vele foto’s die gemaakt zijn ,jaja de batterij was weer bijna vol toen we aankwamen,uitgeprobeerd bij de ingang en… gelukt.$25  toegang.

                                     IMG_1961 .

We hebben eerst zelf wat gereden en uitgestapt, maar Ruud blijft het eng vinden met zijn hoogtevrees, zelfs foto’s maken vindt hij eng.,ik moet dichtbij blijven …..

IMG_1962 IMG_1963

We zijn ook nog tasje van grand Canyon  gaan kopen en naar postkantoor geweest en de kaarten eindelijk op de bus gegooid.OOK een bordje friet samen zitten eten. mmmmmmmmm

Daarna met de rode lijnbus  naar boven. Wat een prachtig gezicht blijft het toch, vooral als je de Colorado weer ziet  de oorzaak van die grand Canyon he… Het viel me dit jaar vooral op hoe vlak het bovenop is, dat je echt beseft dat het geen bergen zijn , maar  echt in de grond is. geweldig.

IMG_1965de coloradorivier zie je lopen… IMG_1978    Zelfs met  de laatste ijs resten IMG_1980

We reden gelukkig heel rustig en wat zien we……. tralalalala geen idee hoe hij heet, maar hij loopt er meestal in groepjes (zagen we later) maar deze eenling stak toch heel relaxed over vlak voor onze rooie auto. Mooi he

IMG_1968 IMG_1969

tja. en nu moet me toch wat van het hart…. Toen we in de rode lijnbus zaten,  moest ik ineens aan het wijfie in het trapje op het zwembad denken, daar kreeg ik de slappe lach van, maar wat denk je dat ik kreeg bij de vlg foto’s……..(nog erger dus hoor…..)

IMG_1982 IMG_1984

                                        IMG_1985

HIJ kon hooguit in mijn armen vallen, maar helaas ook dat gebeurde niet,  ik vind deze wel lief hoor……..

Tja en toen was het over zessen.  De zon ging 7uur onder en om daar nu op te wachten …ok we zijn de zonsondergang al in White Sand misgelopen,maar ja. we moeten nog minstens  anderhalf uur terug  naar hotel…. dus  met de belofte dat we met mooi weer naar  Noordwijk gaan om de ondergaande zon te zien, zijn we toch maar naar het hotel gereden. Om 8uur waren we binnen.

En weer even iets over onze mooie auto…. In het plafon  moet je een plaatje aanklikken  eeh voilà  daar komt een brillenkoker te voorschijn, lux he  of hoor ik dat je in Nederland ook auto’s hebt met dat snufje. Nou in onze auto niet hoor.

IMG_1989 

daaaag liefs (O)ma  Agnes

4 opmerkingen:

Sonja zei

Prachtige foto's, de Grand Canyon is zo indrukwekkend. Wat een schitterende toiletten, daar ga je voor je plezier even verpozen, zo heb ik ze nog nooit gezien.

MattRob zei

Mooi hotel weer en die Grand Canyon blijft geweldig indrukwekkend ! Maar morgen lekker naar Viva Las Vegas !

Teleton zei

Oei.....over dromen over je volgende vakantie gesproken, bij de Grand Canyon moet ik altijd even slikken. Zo groot, zo oud, zo indrukwekkend. En wat zijn wij dan klein en nietig. Daar zou ik toch zo graag nog eens een kijkje nemen. Ik kreeg er geen genoeg van!

Toevallig; wij deden vandaag ook een siesta, maar het nemen van foto's en zeker het publiceren, hoe aandoenlijk ook, is in huize Teleton ten strengste verboden....

Op naar Vegas!

Marja zei

Nou ik denk dat het een Moos is.Een soort Eland.
Je komt ook van alles tegen hé.Het is allemaal mooi wat ik zie. Ja je zou er moe van worden. Stiekem een uiltje knappen zit er niet in ha ha ha. Veel plezier fijne avond. Liefs Mar.