donderdag 7 april 2011

11e dag In Las Cruces miles stand 7159

 

Kedeng kedeng kedeng kedeng   oehoe!!!!!!!!!…..Ineens wist ik het weer van verleden jaar. Als een trein bij een overweg komt moet hij aan de  handel trekken en pffffft pffft KEIHARD, maar ach het heeft wel iets ,alleen  zong Guus Meeuwis dat de kledingstukken op de grond naast het bed lagen nou, bij ons niet hoor. Keurig over de stoel.

Dat de kamer voor dieren is,hebben we niks van gemerkt.. schoon schoon schoon,geen luchtje van dieren te ruiken,maar in het raam zit daarom dus wel een heel groot hor, en als dan mensen vlak voor je deur staan te praten lijkt het wel of ze gezellig bij je op visite zijn, Of een koffer die voorbij rolt.Maar vannacht  gelukkig niet hoor, alleen de trein een paar keer en de telefoon moet ook op trilstand,  het uur langer MOGEN slapen hadden we dus hard nodig…,kortom  een onrustig nachtje,maar nu…..een strak blauwe lucht en gelezen van teleton dat er TOCH een outback moet zijn, dat we dus iets verder hadden moeten kijken dan onze neus lang is,dus vanavond dat maar eens doen.

Om 7uur waren we er dus uit en na een strijkje van de overhemden DOOR MIJ HE!!!(geen foto als bewijs,maar geloof me…. en de strijkplank krijg ik met geen mogelijkheid meer ingeklapt.dus staat als extra tafeltje nu in de kleedkamer. Om half 9 naar het ontbijt. Dat viel even mee zeg.

                                      IMG_1835

Met lekkere scrammbled eggs en daar werden de worstjes voor Ruud op schoteltje aangedragen door lief dienstertje.dus een echt HOT breakfast zoals ze dat hier noemen… WEL plastic borden en glazen maar weer wel gewoon bestek, en dat is op zich al luxe. dus heerlijk ontbeten. maar bij de bali moesten we dus ons kamernummer opgeven. Ik met stalen gezicht, kmr 139…. Impossible, hebben we niet, o jee, 119 dan??? No give your name… jaja nog niet uitgeslapen,maar gelukkig had ik kamerpasje met kamernummer erop en met mijn liefste smile sorry! kregen we de ontbijtkaartjes  mee.

Aan het ontbijt maakten we plan de campagne. S middags maar naar White Sand, in de ochtend zou het nog te koud kunnen zijn en dus om half 10   EEN KEER RADEN………?????  op weg naar een Mall. Nou die hebben ze hier genoeg de een nog mooier dan de ander, dus op naar de  Sunland Park Mall

IMG_1839

We hebben even door Macy’s gelopen maar wat een Mall,  Hier kan je wel dag doorbrengen als het regent, maar ja….. Heeeel zonnig en warm dus zonde om uren daar te lopen (volgend jaar  misschien) het leuke was dat we dus weer in de tijdsverschilzone waren gekomen. Om half 10 weg.. 11uur in macy. 12 uur weg en half 12 weer  terug….. Maar we hadden nog een outlet gezien onderweg, EVEN kijken…..

 

                                                                     IMG_1848                IMG_1842       

 

Ook een splinternieuw outlet EL PASO Interstate 10 in Texas  met de bekende Tommy, Gap Gues Coach Nike Adidas en noem maar op, En daar was het tijd voor een chocolademelk, dit keer weer niet met whipped creme maar met mars mallows, de kleintjes. Dus het leek wel of we gesmolten kaas aan onze lippen hadden hangen…. Er was geen starbucks dus bij een chocolade factory ons shotje gehaald. mmmmmmmm lekker hoor

                                           IMG_1846

Terug naar het hotel zagen we een vister centre, even adres van White Sand vragen. Wauw wat een mooie cactussen al in bloei!!!!!!!!!!!

IMG_1851                               IMG_1852

 

en helaas ook dit bord,ik zag slangen niet…. wel veel!!! salamandertjes

 

                                    IMG_1853

 

 

Ze hielpen ons erg goed, er was on half 6 een tour met een gids met de ondergaande zon. ZO MOOI!!!!!!!!!! Ik  romantisch naar Ruud kijkend (kan ik nog hoor) en ja hoor dat doen we.

Dus daarom eerst maar naar hotel, lekker lunchen en ik bij het zwembad boekje lezen. Mijn boekje van Daphne Dekkers   MANLIEF  is bijna uit. heerlijk zoals die schrijft….. dus dat zag ik wel zitten…Maar  ik lag nog geen kwartier of de wolken kwamen….. met windkracht 10 volgens mij dus de lucht was heel snel met wolken bezaaid en zonnetje erachter. OHOH….. en mijn ondergaande zon tour????

We wachtten af,maar om  4uur zijn we nog steeds met bewolking naar white sand gereden. Wat een pech kan een mens soms hebben, nou veel hoor…de weg er naar toe duurde al 5kwartier en dat viel dus vies tegen maar de lucht was daar nog met veel blauw…maar niet lang hoor… wat kan dat snel gaan.

 IMG_1854 .

                                                        IMG_1855

toegang kostte 3x niks. 3 dollar p p 

Het is een 16miles lus die je kan rijden. Alhoewel we verleden jaar alleen strakblauwe lucht hadden, en ik me dat nog goed kon herinneren omdat dat wit met dat blauw van de lucht zo prachtig was, had dit ook wel iets.het leek wel een overgang van het witte zand met de wolken… het was nu ook koud en harde wind.

IMG_1856 IMG_1860

Je moet als je gaat wandelen goed de stokken aan houden want doordat alles wit is verdwaal je heel snel, nou wij hadden geen zin in een hike, af en toe er even uit en naar boven klimmen was al genoeg, maar mooi was het weer.

 

IMG_1859 IMG_1858

en de rode auto viel toch lekker op.,zelfs de MICHELIN!!!!!!!!banden waren met wit zand en IMG_1861

 

 

Overal staan picknicktafeltjes met bbq en restrooms . Er zijn dus verschillende hikes te maken,maar met dit weer en op deze tijd geen zin. De tour om half 6 hebben we uitgezwaaid. haha Geen zon te zien en koud en veel wind (watjes zijn we he)

IMG_1867

Het was wel leuk om weer eens terug te zien,maar liever in de zon(  had  ik met mijn mooie roze (VIS!!!)stoeltje  in het white sand  kunnenzitten).

Al met al toch een leuke middag. en daarna…. ja hoor op naar de Outback, we hebben  Texas weer verlaten en zijn weer in New Mexico ‘

IMG_1837

en jaaaaaaaaa we hebben OUTBACK gevonden het was superlekker, de lekkerste deze vakantie. Ik heb ook nu geen medium steak genomen maar een red,.Dus weer lekker gegeten en  vanavond weer koffertje pakken en morgen op naar Tucson.Toch ook weer aardig eindje,

En dan weer  even de auto……………. we blijven blij ermee….. kijk  eens even aan. …………..een kompas op het scherm van het dashboard, toch makkelijk als je ziet dat je naar west gaat als je naar west moet….

IMG_1866

dank voor de leuke reacties!!!!!!!!!! Groetjes

6 opmerkingen:

MattRob zei

Wat jammer van het weer zeg, eind van de dag ... De eerste foto's laten alleen maar strakblauwe lucht zien ...

Vandaag op weg naar het prachtig Sheraton Suites hotel in Tucson ! Ben benieuwd !

Jesse zei

Blij dat jullie de outback hebben gevonden, wel aan de juiste persoon de credits daarvoor geven hè! ;-)
Heel veel plezier in tucson, een van mijn favoriete plaatsen. En dat hotel, zo heerlijk!
Aanrader is de botanische tuin tohono chul park (mochten jullie nog op aanraders zitten te wachten....). Prachtig nu met waarschijnlijk al een en ander in bloei. En er zijn verschillende rondleidingen.
Groet, Ingrid

Teleton zei

De vakantietrein is nu pas echt goed op gang gekomen, geloof ik. Worstjes bij het ontbijt, treinen in de nacht, marshmallows in de koffie, snakes op je pad en zonsondergangen zonder zon. Jullie kompas staat permanent op goed geluk, zo te lezen. Veel plezier in Tucson, Arizona.

Erwin en Ingeborg zei

Wat sneu dat jullie geen blauwe lucht hadden, dat maakt het witte gips van White Sands letterlijk "oogverblindend"...

En tips voor Tucson: Saguaro NP (wel de oostzijde doen), The Boneyard, San Xavier del Bac Mission en Titan Missile Museum.

Have fun verder,
Ingeborg en Erwin

Anoniem zei

Jullie zijn toch het zonnetje. Nou morgen beter.
Hier was het mooi weer. Ik ben van bas opgeklommen tot tenor ha ha ha. Iedere dag weer een genot de blog te lezen.Ga zo door.Fijne avond verder. Liefs de Roetes.

chrijasim zei

Hallo Agnes en Ruud, houden jullie alvast 11 juni vrij voor Andre Rieu,s"middags in Arena, Amsterdam met het Schonbrunkasteel.Wij zijn dan met vakantie,ook leuk maar toch balen we een beetje. Jullie genieten weer volop lees ik, Veel plezier. Chrijasim.